Het lijkt erop dat u Microsoft's Internet Explorer als webbrowser gebruikt om onze website te bekijken.

Om redenen van functionaliteit en veiligheid raden wij u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet alle inhoud van onze website correct weer en biedt niet alle functies aan.

Nu een accommodatie zoeken

sluiten
Wat zoek je?
Je zoekterm moet minstens 3 tekens lang zijn!
Sluiten

De app "Ontdek Osnabrück" neemt je mee op twee onafhankelijke tochten naar in totaal 23 stations in de binnenstad van Osnabrück.

De app vertelt je over de geschiedenis van de stad en haar verhalen - op een geheel nieuwe, spannende en bijzonder vermakelijke manier. Deze app brengt de geschiedenis van Osnabrück tot leven!

Twee virtuele gidsen, "Magda, de marktvrouw" en "Friedrich, de boodschapper van de vrede", laten je kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad in de rondleiding "Ontdek Osnabrück". Zij laten je zien hoe het kleine handelscentrum bij de bisschopszetel een belangrijke Hanzestad werd en uiteindelijk, met de vredesonderhandelingen ter beëindiging van de 30-jarige oorlog, het centrum van de Europese diplomatie. In de "Friedenstour" nemen zij je mee naar plaatsen van vrede in de stad: te beginnen met het stadhuis van de Vrede van Westfalen en het Erich Maria Remarque Friedenszentrum, naar het gedenkteken vOude Synagoge en verdere stops in het hart van de stad.

De app gebruikt augmented reality* op vele manieren: Naast de verschijningen van de virtuele gidsen biedt het je selfiestations om te delen op sociale media en quizzen voor interactie. Sommige plekken in de stad kun je verkennen via 360-gradenbeelden, andere via indrukwekkende historische foto's. Informatieoverdracht, slim gepresenteerd: Teksten kunnen worden voorgelezen.
 
De functies van de app in een oogopslag:

De app is gratis en bevat geen reclame. De ontwikkeling ervan werd gesteund door de Europese Unie. Hierbij waren betrokken: "Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling", "Europa voor Nedersaksen, EFRO-financiering voor de regio's van Nedersaksen" en het initiatief "Osnabrück. Innenstadt. Erleben."

 

* Om de augmented reality functie te gebruiken is de installatie van Google Play services voor AR noodzakelijk.

App downloaden